Nieuws

 • Gemeenschapskrant

  Mozart en Schubert in het West-Vlaams

  05/12/23

  ‘De kloof tussen popmuziek en klassiek is niet groot’

  De vriendschap tussen zanger Wannes Cappelle en pianist Nicolas Callot kreeg een extra boost toen ze eerst muziek van Schubert en daarna van Mozart nieuw leven inbliezen. Het resultaat klinkt minder oubollig dan je zou denken, zo mag je straks met je eigen oren ervaren in GC de Kam. ‘Woke en #MeToo zijn nooit ver weg.’

 • Gemeenschapskrant

  Groen licht voor vernieuwing sportsite Sportpleinstraat

  05/12/23

  ‘Het project moet leefbaar blijven voor de buurt’

  Het gemeentebestuur heeft voorlopig een vergunning op zak voor de vernieuwing van het voetbalveld en de aanleg van een nieuw hockeyveld in de Sportpleinstraat. Sportschepen Jérôme Delcourt staat achter de investering van 4,6 miljoen euro, maar de omwonenden vrezen overlast en gaan in beroep. ‘We vinden niet dat er naar ons geluisterd wordt.

 • Gemeenschapskrant

  Tweedehandswinkel ’t Magazijn is steeds groter succes

  05/12/23

  ‘Voor heel wat mensen maken we het verschil’

  Tweedehandswinkel ’t Magazijn in de Ter Meerenlaan is sinds jaar en dag een gevestigde waarde in WezembeekOppem. Je kan er terecht voor en met kleren, huisraad, babyspullen en speelgoed. ‘Het initiatief van het OCMW bestaat meer dan 20 jaar en is misschien wel relevanter dan ooit’, zegt OCMW-voorzitter Jean Hermesse.

 • Gemeenschapskrant
  Brabantse Wouden_luchtfoto

  Rijke geschiedenis Brabantse Wouden in boekvorm gegoten

  21/11/23

  ‘Tot 14.000 jaar geleden stonden hier geen bomen’

  Tussen Brussel, Leuven, Waver en Halle is een nieuw nationaal park geboren. Sinds midden oktober vormen Hallerbos, Zoniënwoud, Dijlevallei en Meerdaalwoud het nationaal park Brabantse Wouden. De rijke geschiedenis ervan is gebundeld in een prachtig tweedelig boek, ‘Het verhaal van een landschap’.

 • Gemeenschapskrant
  David De Myttenaere_boek_Rouche Toujours

  ‘Ik werd journalist om Standard te kunnen volgen’

  14/11/23

  David De Myttenaere is leraar in het vijfde leerjaar van de Franstalige École Saint-Georges. Hij heeft er ook al een lange carrière als sportjournalist op zitten, en schreef zonet een boek over voetbalclub Standard Luik, ‘Rouche Toujours!’.

 • Gemeenschapskrant
  Michaël Van Droogenbroeck

  Michaël Van Droogenbroeck geeft lezing over financiële geletterdheid

  13/11/23

  Hoe zit het met de inflatie en wat doet dat met je spaarboekje? VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck geeft een heldere uitleg over hoe geld werkt en welke opties je hebt als het over je (spaar)centen gaat. Daar gaat zijn lezing 'Investeren in de tweede en derde fase van je leven' over.

 • Gemeenschapskrant
  Het klooster van de zusters van Huldenberg

  Het klooster van de zusters van Huldenberg

  07/11/23

  In de reeks markante gebouwen van Wezembeek-Oppem houden we halt aan het voormalige kloostergebouw van de zusters annonciaden van Huldenberg, in de Louis Marcelisstraat 51, naast de kleuterklassen van het Heilig Hartcollege van Wezembeek-Oppem. Voor de geschiedenis van het pand keren we anderhalve eeuw terug in de tijd.

 • Gemeenschapskrant

  Weekend op wieltjes

  06/10/23

  Sportief tweeluik in Kraainem, Wezembeek-Oppem en Tervuren

  Alles loopt op wieltjes in de Lijsterbes. Een Rollerdisco brengt de jaren tachtig terug naar het gemeenschapscentrum. En een Wieltjesparade eist de straten op voor de niet-gemotoriseerde weggebruiker.

 • Gemeenschapskrant

  Het pensionaat Jules Lejeune

  06/10/23

  Kindertehuis met een geschiedenis

  Sommige gebouwen zijn markant, niet omwille van architecturale elementen, maar wel omwille van hun geschiedenis. Het pensionaat Jules Lejeune, op de Mechelsesteenweg 270, is zo’n gebouw. Het boeiende verleden van het huis wordt deels onthuld in de podcast De Kunst van het Verdwijnen, een project van Bart Van Nuffelen en Lucas Derycke.

 • Gemeenschapskrant

  Repair Café in Wezembeek-Oppem

  06/10/23

  Zoveel meer dan een hersteldienst.

  Waarom zou je iets dat stuk is gewoon weggooien? Misschien kan het op een eenvoudige manier hersteld worden? Weet je zelf niet hoe je daaraan kan beginnen? Breng dan een bezoek aan het nieuwe Repair Café van Wezembeek-Oppem. Bezielster Eva Lauwers licht het initiatief toe.

 • Gemeenschapskrant

  Markante gebouwen - Architect Robert Schuiten

  07/09/23

  Een eigen woning in het groen.

  In deze nieuwe reeks gaan we op zoek naar markante gebouwen of bijzondere huizen in onze gemeente. Onze eerste stop maken we in het Residentiepark Schone Lucht aan de Madeliefjeslaan en de Oppemlaan. De Schone Lucht-wijk (Bel Air) is een ontwerp van de gerenommeerde architect Robert Schuiten (1912-1997). Schuiten werkte vanuit WezembeekOppem, zijn ontwerpen vinden we vooral terug in de Vlaamse Rand. In onze gemeente ontwierp hij naast de Schone Lucht-wijk ook verschillende villa’s, waaronder zijn eigen woonst (Oppemlaan 81, 81A-B) en veertien woningen in het Koninginneoord.

 • Gemeenschapskrant

  Een zachte mobiliteit

  07/09/23

  Voorkeurscenario mobiliteitsplan is bekend.

  Het voorkeurscenario voor het mobiliteitsplan in Wezembeek-Oppem is bekend. Met de opstelling van een beleids- en actieplan met de prioriteiten en de timing gaat de laatste fase in. Eind 2023 – vier jaar na de start van het traject – zal het plan worden voorgelegd aan de gemeenteraad.