Over ons

GC de Kam in Wezembeek-Oppem is een van de zeven gemeenschapscentra van vzw 'de Rand'.

Vzw ‘de Rand’ ondersteunt en stimuleert het Nederlandstalige karakter van de Vlaamse Rand rond Brussel. De vzw draagt bij tot de groei van een open en verdraagzame leefgemeenschap, die vanuit een Nederlandstalige profilering de leefkwaliteit voor de hele bevolking van de Vlaamse Rand bevordert.

Zes van de centra liggen in een faciliteitengemeente: de Boesdaalhoeve (Sint-Genesius-Rode), de Kam (Wezembeek-Oppem), de Lijsterbes (Kraainem), de Moelie (Linkebeek), de Muse (Drogenbos) en de Zandloper (Wemmel). De Bosuil (Overijse Jezus-Eik) vormt hierop een uitzondering.

De gemeenschapscentra ondersteunen het plaatselijke verenigingsleven en bieden een kwaliteitsvol cultureel programma aan dat ook de internationale en anderstalige inwoners van de Rand aanspreekt. De centra ondersteunen de plaatselijke cultuurraden en hebben aandacht voor jeugd en sport. Ze hebben een veelzijdige infrastructuur die je voor allerlei activiteiten kunt huren.

In elk van de zes faciliteitengemeenten verschijnt maandelijks een gemeenschapskrant met plaatselijk nieuws en informatie over het gemeenschapscentrum en de Vlaamse Rand. In Overijse publiceert de Bosuil het tijdschrift Blink! in samenwerking met CC Den Blank.

Lees hier het Beleidsplan 2020-2025.