Nieuws

 • Uit het centrum
  (c) Paul Viaene

  HETTY HELSMOORTEL - MISSIE 2023

  28/02/24

  Op donderdag 22 en vrijdag 23 februari hadden we Hetty Helsmoortel te gast voor een avond vol wetenschappelijke nieuwtjes.

 • Gemeenschapscentra
  Paul Viaene

  Sven de Leijer - Liefde voor publiek

  13/02/24

  De try-out voor deze nieuwe zaalshow was alvast een schot in de roos.

 • Gemeenschapscentra
  Paul Viaene

  Broemmm!!! - Ellen Smets

  13/02/24

  Op zondag 4 februari zat onze zaal vol enthousiaste kindjes en ouders.

 • Gemeenschapskrant

  Hoe groen en rust combineren met drukte en bebouwing?

  06/02/24

  De druk op de Rand neemt toe: meer inwoners, meer verkeer, meer bebouwing, meer economische activiteit … Maar toch wil iedereen een groene Rand. Hoe valt dat te rijmen? En: hoe pakken een aantal gemeenten in de Rand dat aan?

 • Gemeenschapskrant

  Carlos Ensinas Almeida - hoofd verkeersdienst politiezone WOKRA

  06/02/24

  Als hoofd van de verkeersdienst van de politiezone WOKRA zorgt Carlos Ensinas Almeida (48) mee voor verkeersveilige straten in Kraainem en Wezembeek-Oppem. ‘Mobiliteit houdt burgers bezig. Jammer genoeg kunnen we niet voor iedereen goed doen.’

 • Gemeenschapskrant

  ‘Een oorlogsverhaal van bij ons’

  06/02/24

  Het recentste jeugdboek van Nadja Van Sever (Tervuren, 1965), Oorlogshelden, is een spannend verhaal over de Tweede Wereldoorlog dat zich grotendeels afspeelt in Wezembeek-Oppem. De vertelling baseert zich onder andere op waargebeurde feiten die Nadja’s vader Karel (gemeenteontvanger Van Sever) en wijlen zijn broer Jules (bakker Van Sever) zich wisten te herinneren.

 • Uit het centrum
  (c)Paul Viaene

  De Frivole Framboos - 19 januari 2024

  23/01/24

  Het was weer een geweldige show met 2 rasartiesten. Het publiek was helemaal mee!

 • Uit het centrum

  De Warmste Avond 2023

  08/01/24

  Een terugblik op een gezellige warme avond georganiseerd t.v.v. de Warmste Week 2023.

 • Gemeenschapskrant

  Vrienden uit Wezembeek-Oppem maken samen wijn

  19/12/23

  ‘Goede wijn maken is een leerproces’

  Zelf wijn maken is de passie van een zestal vrienden uit Wezembeek-Oppem. Drie van hen, Roger Jonckheere, Roger Buekenhout en Josiane Kempeneers vertellen ons over het ambachtelijke proces om goede wijn te maken, maar evenzeer over hoe dat tot een warme vriendschap voor het leven leidde.

 • Gemeenschapskrant

  Politiezones over cybercriminaliteit

  19/12/23

  ‘Wie aangifte doet, beschermt ook anderen’

  Phishing, whaling, fraude bij online aan- en verkopen, money muling, hacking ... Cybercriminaliteit neemt anno 2023 allerlei gedaantes aan. Via sensibilisering proberen de politiezones WOKRA, AMOW en Rode hun inwoners meer te wapenen tegen de donkere kanten van de digitale evolutie. ‘Want hoe meer het internet gebruikt gaat worden, hoe meer je op je hoede zal moeten zijn’, klinkt het.

 • Uit het centrum

  Wannes Cappelle en Nicolas Callot, Huub Cooijmans

  19/12/23

  Vrijdag brachten Wannes Cappelle en Nicolas Callot een speciale maar zeer mooie uitvoering van de werken van Schubert& Mozart in het West-Vlaams. Hierbij een selectie van de sfeer tijdens het concert.

  Zondag was het dan de beurt aan Huub Cooijmans die zijn magische kast had meegebracht. Een kast waar veel plezier in zat. Een terugblik naar deze namiddag vind je hier.

  Met dank aan P. Viaene

 • Gemeenschapskrant

  Groen licht voor vernieuwing sportsite Sportpleinstraat

  05/12/23

  Het gemeentebestuur heeft voorlopig een vergunning op zak voor de vernieuwing van het voetbalveld en de aanleg van een nieuw hockeyveld in de Sportpleinstraat. Sportschepen Jérôme Delcourt staat achter de investering van 4,6 miljoen euro, maar de omwonenden vrezen overlast en gaan in beroep. ‘We vinden niet dat er naar ons geluisterd wordt.