Gemeenschapskrant

Mobiliteitsplan krijgt stilaan vorm

09/09/22

Eind deze maand zal het college zich uitspreken over het mobiliteitsplan. Het voorkeurscenario zal dan aan de projectstuurgroep worden voorgelegd en moet na goedkeuring naar de gemeenteraad. Voor schepen van Mobiliteit Fabienne Boucau-Mineur (Union-UF) beantwoordt het voorkeurscenario aan de wensen van de gemeente om naar een veiligere, gebruiksvriendelijkere en zachtere mobiliteit te streven.

© Ulrich Motté

‘De vele discussies en het brede participatietraject tonen echter aan dat voorgestelde maatregelen die het verkeer knippen (onderbreken) veel negatieve reacties krijgen. Een aantal knips zijn er intussen uit gehaald. Het college is er zich van bewust dat een gebruiksvriendelijke mobiliteit er een is met lage snelheden en een goede wegverdeling tussen de verschillende soorten gebruikers. Een mobiliteit waar het respect voor de anderen een basisprincipe wordt’, aldus de schepen. We kunnen al meegeven dat op het overgrote deel van het gemeentelijke wegennet de snelheid zal worden gereduceerd tot 30 km/u. Er zullen heel wat fietsstraten en fietspaden worden aangelegd. Sommige trage wegen worden geherwaardeerd.

Tekst: Ulrich Motté
Foto: © Ulrich Motté
Uit: uitgekamd september 2022

Meer nieuws

 • Vacature

  Vacature theatertechnieker

  14/09/22

  Wij zijn op zoek naar een theatertechnieker voor GC de Zandloper in Wemmel en de centra van vzw 'de Rand'. Interesse? Laat het ons weten!

 • Gemeenschapskrant

  Korpschef Luc Breydels gaat met pensioen

  09/09/22

  Het zijn voor korpschef Luc Breydels de laatste dagen aan het roer van de politiezone WOKRA. Op 1 oktober gaat hij officieel met pensioen na een lange carrière in Brussel én in de Rand. ‘Op patrouille in Brussel moesten we vaak kiezen tussen een messen- en vuurgevecht. In Wezembeek-Oppem en Kraainem is het veel rustiger.’

 • Gemeenschapskrant

  Politiezones zoeken personeel

  09/06/22

  Politieagent wordt stilaan een knelpuntberoep. Niet alleen bij de federale gerechtelijke politie is er een capaciteitsprobleem, ook zowat alle lokale politiezones in Halle-Vilvoorde zoeken personeel. Ook in de faciliteitengemeenten.