Gemeenschapskrant

Mobiliteitsplan krijgt stilaan vorm

09/09/22

Eind deze maand zal het college zich uitspreken over het mobiliteitsplan. Het voorkeurscenario zal dan aan de projectstuurgroep worden voorgelegd en moet na goedkeuring naar de gemeenteraad. Voor schepen van Mobiliteit Fabienne Boucau-Mineur (Union-UF) beantwoordt het voorkeurscenario aan de wensen van de gemeente om naar een veiligere, gebruiksvriendelijkere en zachtere mobiliteit te streven.

© Ulrich Motté

‘De vele discussies en het brede participatietraject tonen echter aan dat voorgestelde maatregelen die het verkeer knippen (onderbreken) veel negatieve reacties krijgen. Een aantal knips zijn er intussen uit gehaald. Het college is er zich van bewust dat een gebruiksvriendelijke mobiliteit er een is met lage snelheden en een goede wegverdeling tussen de verschillende soorten gebruikers. Een mobiliteit waar het respect voor de anderen een basisprincipe wordt’, aldus de schepen. We kunnen al meegeven dat op het overgrote deel van het gemeentelijke wegennet de snelheid zal worden gereduceerd tot 30 km/u. Er zullen heel wat fietsstraten en fietspaden worden aangelegd. Sommige trage wegen worden geherwaardeerd.

Tekst: Ulrich Motté
Foto: © Ulrich Motté
Uit: uitgekamd september 2022

Meer nieuws

 • Gemeenschapskrant

  Mozart en Schubert in het West-Vlaams

  05/12/23

  ‘De kloof tussen popmuziek en klassiek is niet groot’

  De vriendschap tussen zanger Wannes Cappelle en pianist Nicolas Callot kreeg een extra boost toen ze eerst muziek van Schubert en daarna van Mozart nieuw leven inbliezen. Het resultaat klinkt minder oubollig dan je zou denken, zo mag je straks met je eigen oren ervaren in GC de Kam. ‘Woke en #MeToo zijn nooit ver weg.’

 • Gemeenschapskrant

  Groen licht voor vernieuwing sportsite Sportpleinstraat

  05/12/23

  ‘Het project moet leefbaar blijven voor de buurt’

  Het gemeentebestuur heeft voorlopig een vergunning op zak voor de vernieuwing van het voetbalveld en de aanleg van een nieuw hockeyveld in de Sportpleinstraat. Sportschepen Jérôme Delcourt staat achter de investering van 4,6 miljoen euro, maar de omwonenden vrezen overlast en gaan in beroep. ‘We vinden niet dat er naar ons geluisterd wordt.

 • Gemeenschapskrant

  Tweedehandswinkel ’t Magazijn is steeds groter succes

  05/12/23

  ‘Voor heel wat mensen maken we het verschil’

  Tweedehandswinkel ’t Magazijn in de Ter Meerenlaan is sinds jaar en dag een gevestigde waarde in WezembeekOppem. Je kan er terecht voor en met kleren, huisraad, babyspullen en speelgoed. ‘Het initiatief van het OCMW bestaat meer dan 20 jaar en is misschien wel relevanter dan ooit’, zegt OCMW-voorzitter Jean Hermesse.