Gemeenschapskrant

Mobiliteitsplan krijgt stilaan vorm

09/09/22

Eind deze maand zal het college zich uitspreken over het mobiliteitsplan. Het voorkeurscenario zal dan aan de projectstuurgroep worden voorgelegd en moet na goedkeuring naar de gemeenteraad. Voor schepen van Mobiliteit Fabienne Boucau-Mineur (Union-UF) beantwoordt het voorkeurscenario aan de wensen van de gemeente om naar een veiligere, gebruiksvriendelijkere en zachtere mobiliteit te streven.

© Ulrich Motté

‘De vele discussies en het brede participatietraject tonen echter aan dat voorgestelde maatregelen die het verkeer knippen (onderbreken) veel negatieve reacties krijgen. Een aantal knips zijn er intussen uit gehaald. Het college is er zich van bewust dat een gebruiksvriendelijke mobiliteit er een is met lage snelheden en een goede wegverdeling tussen de verschillende soorten gebruikers. Een mobiliteit waar het respect voor de anderen een basisprincipe wordt’, aldus de schepen. We kunnen al meegeven dat op het overgrote deel van het gemeentelijke wegennet de snelheid zal worden gereduceerd tot 30 km/u. Er zullen heel wat fietsstraten en fietspaden worden aangelegd. Sommige trage wegen worden geherwaardeerd.

Tekst: Ulrich Motté
Foto: © Ulrich Motté
Uit: uitgekamd september 2022

Meer nieuws

 • Uit het centrum
  30 jaar GC de Kam (c)Paul Viaene

  30 jaar GC de Kam

  07/03/23

  Wij hebben een zeer geslaagde, leuke, voor-elk-wat-wilsviering '30 jaar GC de Kam' achter de rug. Bij dezen een warme dank aan iedereen die meewerkte, deelnam, aanwezig was. Dit deed zo veel deugd dat we gaan voor de volgende 30 jaar :-).

  Geniet van de terugblik, met dank aan Paul Viaene.

 • Uit het centrum

  GC de Kam zegt 'Hier niet' tegen online haatspraak

  02/03/23

  Wij ondertekenden net als meer dan 600 andere bedrijven, merken en profielen het charter tegen online haatspraak en beledigingen op Hierniet.be.

 • Gemeenschapskrant
  Sigrid De Geyter, coördinator expertisecentrum dementie Vlaams-Brabant

  Sigrid De Geyter, coördinator expertisecentrum dementie Vlaams-Brabant

  01/03/23

  Sigrid De Geyter (50) uit Sint-Genesius-Rode is een expert in dementie. In 2021 werd ze coördinator van Memo, het regionaal expertisecentrum voor dementie in VlaamsBrabant. ‘In Halle-Vilvoorde is er nood aan meer ondersteuning en zorg op maat voor mensen met dementie.’