Uit het centrum

Gezocht: begeleiders Café Combinne

17/08/23

Leer je graag nieuwe mensen kennen, hou je van gezellige babbels en wil je helpen om nieuwkomers oefenkansen Nederlands aan te bieden? Dan ben jij misschien wel de ideale nieuwe begeleider van Café Combinne!

Bij Café Combinne kan je Nederlands oefenen met mensen die Nederlands spreken. Je leert er nieuwe mensen kennen, wisselt verhalen uit en maakt misschien wel nieuwe vrienden. De bijeenkomsten zijn wekelijks op een vast moment. De deelnemers drinken samen iets en praten over alledaagse onderwerpen. Deelnemers kunnen daarbij komen en gaan zoals het hen past.

In het najaar van 2023 zal er, in samenwerking met Avansa Halle-Vilvoorde, een nieuwe Café Combinne worden opgestart in GC de Kam. We zijn hiervoor op zoek naar begeleiders!

Misschien wel iets voor jou?

 • Je ontmoet graag nieuwe mensen en houdt van gezellige babbels. Je raakt geïnspireerd door verschillende culturen en achtergronden
 • Je vindt Nederlands oefenen leuk en beseft dat een taal leren niet voor iedereen gemakkelijk is
 • Je houdt ervan om anderen aan te moedigen en te ondersteunen in dat proces.

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Je bent enkele keren per maand vrij om op een vast tijdstip Café Combinne in goede banen te leiden. Hierbij kan ook wat voorbereiding komen kijken
 • Je werkt graag samen met andere mensen en staat open voor feedback en suggesties
 • Je hebt er aandacht voor dat Café Combinne geen Nederlandse les is, maar wel een leuke en informele kans om Nederlands te oefenen.

Wat wij bieden:

 • Je maakt deel uit van een geëngageerd en divers team
 • Je kan met al je vragen terecht bij een vaste contactpersoon. Je zal daarbij ook ondersteund worden met vormingen en leuke methodieken
 • Een vrijwilligersvergoeding voor iedere sessie die je begeleidt
 • Een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen.

Enthousiast na dit te lezen? Of ben je geïnteresseerd, maar heb je wel nog vragen? Geef ons een seintje! Je kan ons bereiken via rik.verleije@derand.be. We plannen met alle geïnteresseerden ook een kennismakingsgesprek in, waarbij je al je vragen kan stellen.

Meer nieuws

 • Uit het centrum

  Verenigingsbrochure 2023

  26/09/23

  In uitgekamd van september zat een overzichtelijke verenigingsbrochure. Wil je graag kennismaken met het verenigingsleven in Wezembeek-Oppem, neem dan zeker een kijkje in deze brochure.

 • Gemeenschapskrant

  Markante gebouwen - Architect Robert Schuiten

  07/09/23

  Een eigen woning in het groen.

  In deze nieuwe reeks gaan we op zoek naar markante gebouwen of bijzondere huizen in onze gemeente. Onze eerste stop maken we in het Residentiepark Schone Lucht aan de Madeliefjeslaan en de Oppemlaan. De Schone Lucht-wijk (Bel Air) is een ontwerp van de gerenommeerde architect Robert Schuiten (1912-1997). Schuiten werkte vanuit WezembeekOppem, zijn ontwerpen vinden we vooral terug in de Vlaamse Rand. In onze gemeente ontwierp hij naast de Schone Lucht-wijk ook verschillende villa’s, waaronder zijn eigen woonst (Oppemlaan 81, 81A-B) en veertien woningen in het Koninginneoord.

 • Gemeenschapskrant

  Een zachte mobiliteit

  07/09/23

  Voorkeurscenario mobiliteitsplan is bekend.

  Het voorkeurscenario voor het mobiliteitsplan in Wezembeek-Oppem is bekend. Met de opstelling van een beleids- en actieplan met de prioriteiten en de timing gaat de laatste fase in. Eind 2023 – vier jaar na de start van het traject – zal het plan worden voorgelegd aan de gemeenteraad.