Jeugd- en sportbeleid

Het gemeentebestuur van Wezembeek-Oppem voert geen eigen sport- en jeugdbeleid volgens de regels van de Vlaamse overheid. Om tegemoet te komen aan de behoeften van de inwoners en de lokale verenigingen geeft de Vlaamse overheid vzw ‘de Rand’ de opdracht om voor Wezembeek-Oppem een sport- en een jeugdbeleidsplan op te maken en uit te voeren. De Vlaamse overheid voorziet in de nodige middelen hiervoor.

© David Legrève

Lokaal sportbeleid

Het sportbeleid van vzw ‘de Rand’ komt tot stand in nauw overleg en samenwerking met de sportraad Wezembeek-Oppem, waar alle Nederlandstalige sportclubs deel van uit maken.

Vzw ‘de Rand’ ondersteunt de lokale sportclubs via een subsidiereglement. Vzw 'de Rand’ zet ook in op een activeringsbeleid dat iedereen tot sporten en bewegen aanzet en geeft extra aandacht aan kansengroepen.

Eigen activiteiten vind je terug in de activiteitenkalender van het gemeenschapscentrum en via www.sportinwezembeek-oppem.be.

Het sportbeleidsplan 2020-2025 biedt je inzicht in wat ‘de Rand’ wil doen.

Lokaal jeugdbeleid

Het jeugdbeleid van vzw ‘de Rand’ komt tot stand in nauw overleg en samenwerking met de jeugdraad Wezembeek-Oppem, waar alle Nederlandstalige jeugdverenigingen deel van uit maken. Vzw ‘de Rand’ ondersteunt het jeugdwerk in de brede zin via subsidies en zet in op een jeugdwerkaanbod in schoolvakanties, diverse vormen van jeugdcultuur, ontmoetingsplaatsen en ontmoetingsmogelijkheden voor kinderen, tieners en jongeren …

Eigen activiteiten van ‘de Rand’ worden opgenomen in de kalender van het gemeenschapscentrum.

Het jeugdbeleidsplan 2020-2025 biedt je inzicht in wat ‘de Rand’ wil doen.

Een nieuwe sportclub starten?

Heb je een sport waarin je uitblinkt of die je gewoon héél graag uitoefent? Is je passie doorheen de jaren alleen maar groter geworden en wil je graag een eigen sportvereniging oprichten? Een leuk avontuur! Maar hoe begin je eraan? Welke stappen moet je ondernemen? Welk startbudget heb je nodig en waar vind je dat? Wij kunnen je helpen.

Lees hier het reglement voor startende sportclubs, vul het aanvraagformulier in en neem contact op. We helpen je niet alleen financieel een stukje verder, maar zetten ook samen de belangrijkste stappen.

Vragen? thierry.wellens@derand.be - 02 731 43 31