UiTPAS

Wat is de UiTPAS?

De UiTPAS Druivenstreek is de vrijetijdspas voor Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse, Tervuren en de GC de Bosuil, de Kam en de Lijsterbes. De UiTPAS Druivenstreek daagt je uit om deel te nemen aan het vrijetijdsaanbod in de regio met heel wat mogelijkheden. Zo kan je, bij elke deelname aan een UiTPAS-activiteit, punten sparen. Die kan je nadien omruilen tegen tal van voordelen. Op de verschillende gemeentelijke websites vind je het overzicht van de UiTPAS-activiteiten waar je punten kan sparen. Maar je kan met je UiTPAS ook buiten de regio, in andere deelnemende gemeenten, terecht om punten te sparen en om te ruilen. Alleen maar voordelen dus!

Waar koop je de UiTPAS?

Voor 5 euro koop je een UiTPAS aan één van de UiTPAS-balies in de regio. Een UiTPAS is persoonlijk en blijft onbeperkt geldig. Je kan er dus één kopen voor elk gezinslid.

UiTPAS-balies:

 • Bertem: het gemeentehuis
 • Hoeilaart: GC Felix Sohie, het sociaal huis
 • Huldenberg: het gemeentehuis
 • Jezus-Eik: GC de Bosuil
 • Kraainem: GC de Lijsterbes
 • Overijse: Infopunt Vrije Tijd CC Den Blank, de bibliotheek, bezoekerscentrum Dru!f
 • Tervuren: vrijetijdscentrum De Warandepoort, het sociaal huis
 • Wezembeek-Oppem: GC de Kam

Welkomst- en omruilvoordelen

Een leuk gadget, een goedkoper ticket, een gratis koffie …

Als je voor 5 euro een UiTPAS Druivenstreek koopt, krijg je onmiddellijk een aantal welkomstvoordelen. Ga je naar een UiTPAS-activiteit, dan kan je dus punten sparen. Vanaf 5 punten kan je ze weer inruilen voor verschillende voordelen. Je kan ook langer sparen om dan meer punten in te ruilen voor een groter voordeel.

Je vindt een overzicht van alle welkomst- en omruilvoordelen op de verschillende websites. Je voordelen inruilen doe je aan de verschillende UiTPAS-balies. Let op: sommige omruilvoordelen moet je aan een specifieke balie gaan omruilen.

Je kan ook punten sparen en omruilen in heel Vlaanderen. Vergeet dus zeker je UiTPAS niet mee te nemen als je buiten de regio naar een evenement, museum, activiteit, bibliotheek … gaat.

Punten sparen

Je kan punten sparen door deel te nemen aan een vrijetijdsactiviteit met het UiTPAS-logo. Je moet dan voor of na je deelname je UiTPAS-kaart scannen aan de UiTPAS-zuil. Je kan de UiTPAS maar één keer scannen per activiteit. Je vindt de UiTPAS-zuilen in de verschillende vrijetijdslocaties in je gemeente en soms ook op evenementen.

UiTPAS met kansentarief

Inwoners met een beperkt budget hebben recht op een UiTPAS met kansentarief. Kom je in aanmerking voor een UiTPAS met kansentarief, dan betaal je 1 euro voor een UiTPAS en krijg je 80 % korting op de UiTPAS-activiteiten in de Druivenstreek.

Wie kan een UitPAS met kansentarief krijgen?

 • Inwoners met het statuut ‘verhoogde tegemoetkoming’
 • Inwoners met een collectieve schuldenregeling
 • Inwoners met een laag inkomen

Denk jij dat je recht hebt op een UiTPAS met kansentarief, neem dan contact op met de sociale dienst van jouw gemeente of ga naar één van de UiTPAS-balies. Breng zeker je identiteitskaart en de nodige documenten mee om te bewijzen dat je in aanmerking komt.

UiTPAS digitaal

Heb je een UiTPAS Druivenstreek gekocht? Dan kan je het best online registreren via www.uitpas.be. Op die manier kan je een goed overzicht bewaren van je gespaarde punten en zien voor welke omruilvoordelen je in aanmerking komt. Je kan ook de UiTPAS-app downloaden op je smartphone. Dan kan je ook via je smartphone punten sparen. Zo heb je je UiTPAS altijd op zak en kan je zelf op locatie zien welke omruilvoordelen je daar kan krijgen.