submenu

uitgekamd - Recepten

MAART 2021 - COUSCOUS MET KIPPENVLEUGELS

Hassane Fourera kiest resoluut voor couscous. ‘In Niger is couscous voor de Nigerijnen zoals wat brood is voor jullie, we eten het dagelijks. Het is vooral de saus die je erbij maakt die de smaak bepaalt. Dat kan pindakaassaus zijn, maar zelf maak ik maak de saus liever met  pepers, uien, tomaten, wat kruiden en Moringa bladeren. Dat zijn bladeren van de Moringa oleifera: de peperwortelboom. Die boom wordt ook wonderboom genoemd omdat de voedingswaarde en medicinale eigenschappen van de bladeren fenomenaal zijn.’

Klik hier voor het volledige recept

 


 

FEBRUARI 2021 - GNOCCHI ALLA BAVA

De Italiaanse Silvia Zanzarella is afkomstig van Turijn, de hoofdstad van Piemonte, de mooie noordelijke regio van Italië. Piemonte betekent letterlijk ‘aan de voet van de bergen’. Silvia en haar man maken graag Italiaanse gerechten klaar. Gnocchi is hun lievelingsgerecht.

Klik hier voor het volledige recept