submenu

uitgekamd - Recepten

DECEMBER 2021 - NASI GEÏNSPIREERD OP INDONESIË

Drie jaar geleden verhuisde Renée Noppen met haar echtgenoot Kees Van Duin en hun dochtertje Merel vanuit de Nederlandse polders naar Wezembeek-Oppem. De verhuis kwam er omdat Kees werk vond bij de Europese Commissie, waar hij plaatsvervangend diensthoofd is en momenteel coronasteun uitwerkt voor een viertal landen. Zij maakt Nasi klaar, een jeugdherinnering aan haar oma.

Klik hier voor het volledige recept

 


 

SEPTEMBER 2021 - BESTILLA

Een van de favoriete bereidingen van Nacera Bouaich, de gewezen kokkin van de paters passionisten, is bestilla. Een feestelijk gerecht uit het gebied rond Fés in Marokko dat vaak op bruiloften of geboortefeesten wordt gegeten. Bestilla is een soort luxepastei met kip en amandelvulling en delicate kruiden zoals saffraan.

Klik hier voor het volledige recept

 


 

MEI 2021 - Tajine met kip en citroen en msemmen als dessert

Mariam Ziane (36 jaar) volgde na haar huwelijk, zo’n 13 jaar geleden, haar echtgenoot Abdeluahed Busalham vanuit Tanger in Noord-Marokko naar België. Ze maakt tajine en msemmen voor ons klaar. Twee gerechten uit de Berberse Marokkaanse keuken.

Klik hier voor het volledige recept

 


 

APRIL 2021 - DOLMAS, GEVULDE DRUIVENBALDEREN

Jacky Melikian is van Armeense afkomst, maar ze is geboren en getogen in Iran. In 1986 emigreerde ze samen met haar ouders, haar twee broers en haar zus naar België. ‘Koken is een passie van mij. Lousik, mijn moeder leerde me koken, eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik haar nog steeds om advies vraag. Ik voeg natuurlijk zo nu en dan mijn eigen toets aan haar recepten toe, maar dat ontgaat haar nooit.’

Klik hier voor het volledige recept

 


 

MAART 2021 - COUSCOUS MET KIPPENVLEUGELS

Hassane Fourera kiest resoluut voor couscous. ‘In Niger is couscous voor de Nigerijnen zoals wat brood is voor jullie, we eten het dagelijks. Het is vooral de saus die je erbij maakt die de smaak bepaalt. Dat kan pindakaassaus zijn, maar zelf maak ik maak de saus liever met  pepers, uien, tomaten, wat kruiden en Moringa bladeren. Dat zijn bladeren van de Moringa oleifera: de peperwortelboom. Die boom wordt ook wonderboom genoemd omdat de voedingswaarde en medicinale eigenschappen van de bladeren fenomenaal zijn.’

Klik hier voor het volledige recept

 


 

FEBRUARI 2021 - GNOCCHI ALLA BAVA

De Italiaanse Silvia Zanzarella is afkomstig van Turijn, de hoofdstad van Piemonte, de mooie noordelijke regio van Italië. Piemonte betekent letterlijk ‘aan de voet van de bergen’. Silvia en haar man maken graag Italiaanse gerechten klaar. Gnocchi is hun lievelingsgerecht.

Klik hier voor het volledige recept