The Old Oak

Film

Wat biedt de toekomst voor de laatst overgebleven pub, The Old Oak, in een dorp in Noordoost-Engeland, waar mensen het land verlaten nu de mijnen gesloten zijn? Huizen zijn goedkoop en onbewoond, waardoor het een ideale locatie is voor Syrische vluchtelingen.

Graag deze info in een andere taal?

Deze pagina is ook beschikbaar in: fr / de / en

Datums

Prijzen

 • Basistarief: € 5,00
 • UiTPAS-houder: € 4,50

Locatie

GC de Kam
Beekstraat 172
1970 Wezembeek-Oppem

The Old Oak is niet zomaar een pub in Noord-Engeland. Het is een laatste toevluchtsoord voor de werkloze vaste klanten. Vroeger zorgde de mijnindustrie er voor een levendige boel, maar sinds die verdween, is het een verlaten regio geworden. Ook de solidariteit, sociale samenhang en hoopvolle politieke visie die de mijngemeenschap toen kenmerkte, ging met de jobs en de werkkrachten heen. Degenen die achterbleven – omdat ze niet de middelen hadden om te verhuizen – zien met lede ogen aan hoe winkels, scholen, bibliotheken en openbare plaatsen een na een sluiten. De afwezigheid van hoop, de frustratie en de navelstaarderij plaveiden er de weg voor extreemrechts.

Als er Syrische vluchtelingen in het dorp arriveren, staat de lokale gemeenschap dan ook op zijn kop. Waarom stuurt de regering vluchtelingen naar gemeenschappen die het zelf al moeilijk hebben en niet naar de meer residentiële buurten in Noord-Engeland? TJ, de waard van de laatste pub in de streek, probeert daarom met de jonge Syrische fotografe Yara moedig een brug te slaan tussen de oude en nieuwe dorpelingen.

Regie: Ken Loach

Acteurs: Dave Turner, Ebla Mari, Claire Rodgerson

Originele versie (Engels gesproken) – Nederlands ondertiteld – 113 minuten

Ontdek ook

 • Vormingen en vrije tijd

  KUNSTeldoos Vloggen

  9 - 12 jaar

  wo 17 april – wo 08 mei 2024
  GC de Kam
 • Expo
  Tom Vermeir

  Kam kiest voor kunst - maart 2024

  Tom Vermeir - schilderijen

  vr 01 maart – di 30 april 2024
  GC de Kam
 • Theater
  AkroPercu

  AkroPercu

  A happy rhythm comedy again/Light Drum

  za 27 april 2024, 20:00–22:00
  GC de Kam