submenu

Recepten - Nasi geïnspireerd op Indonesië

Renée Noppen

Nasi geïnspireerd op Indonesië

Ingrediënten voor nasi voor 4 personen

  • 400 g droogkokende rijst
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte selder
  • 4 lepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal goreng
  • 500 g groenten: paprika, courgettes, maïs, erwtjes, wortels, kool …
  • eventueel 400 g vlees: kip of ham in blokjes
  • 2 eieren
  • 75 g bakboter
  • mix van kruiden: komijn, koriander, zout, gemberpoeder …

Bereiding

  1. Gebruik de gekookte rijst van de vorige dag. Of kook de rijst, laat hem uitlekken en afkoelen.
  2. Hak de selder fijn. Snipper de ui en de teentjes knoflook.
  3. Snij alle groenten fijn.
  4. Snij het vlees in blokjes.
  5. Verhit de boter in een wok en roerbak daarin de uien en de knoflook.
  6. Voeg het vlees toe en bak het bruin.
  7. Voeg de kruiden toe.
  8. Doe er de groenten bij, roerbak ze zonder dat ze hun knapperigheid verliezen.
  9. Voeg beetje bij beetje de rijst toe en meng goed.
  10. Breng het geheel op smaak met ketjap en sambal.
  11. Kluts de eieren en bak er een omelet van. Rol die op en snij ze in fijne reepjes. Strooi de reepjes samen met de selder over de nasi goreng.
  12. Serveertip van dochter Merel: vergeet de kroepoek niet.