Recepten - Nasi geïnspireerd op Indonesië
Renée Noppen
Nasi geïnspireerd op Indonesië
Ingrediënten voor nasi voor 4 personen
- 400 g droogkokende rijst
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel fijngehakte selder
- 4 lepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal goreng
- 500 g groenten: paprika, courgettes, maïs, erwtjes, wortels, kool …
- eventueel 400 g vlees: kip of ham in blokjes
- 2 eieren
- 75 g bakboter
- mix van kruiden: komijn, koriander, zout, gemberpoeder …
Bereiding
- Gebruik de gekookte rijst van de vorige dag. Of kook de rijst, laat hem uitlekken en afkoelen.
- Hak de selder fijn. Snipper de ui en de teentjes knoflook.
- Snij alle groenten fijn.
- Snij het vlees in blokjes.
- Verhit de boter in een wok en roerbak daarin de uien en de knoflook.
- Voeg het vlees toe en bak het bruin.
- Voeg de kruiden toe.
- Doe er de groenten bij, roerbak ze zonder dat ze hun knapperigheid verliezen.
- Voeg beetje bij beetje de rijst toe en meng goed.
- Breng het geheel op smaak met ketjap en sambal.
- Kluts de eieren en bak er een omelet van. Rol die op en snij ze in fijne reepjes. Strooi de reepjes samen met de selder over de nasi goreng.
- Serveertip van dochter Merel: vergeet de kroepoek niet.