submenu

Recepten - Tajine met kip en citroen en msemmen als dessert

Mariam Ziane

Tajine met kip en citroen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote kip
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • verse peterselie
  • kruiden: zout, witte en zwarte peper, paprikapoeder, gember, saffraan en kurkuma
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 dl kokend water
  • gekonfijte citroen 
  • groene olijven met pit

Bereiding 

  • Snijd de gekonfijte citroen in stukjes.
  • Kruid de kip.
  • Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit ze glazig in olijfolie.
  • Voeg de gekruide kip toe en laat ze aan alle kanten even meebakken tot het vlees dichtgeschroeid is.
  • Voeg 1,5 dl kokend water toe, dek de pot af en laat de kip langzaam garen.
  • Zodra de kip gaar is, voeg je de stukjes citroen toe.
  • Laat het vocht inkoken en voeg dan de olijven toe.
  • Serveer met Marokkaans brood.

 
Msemmen, traditionele Marokkaanse pannenkoeken

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 150 g fijn griesmeel
  • ½ el bakpoeder
  • ½ el bakpoeder
  • 1 el zout
  • 4 dl warm water
  • geklaarde boter
  • zonnebloemolie
  • honing

Bereiding 

  • Zeef het griesmeel samen met de bloem in een kom.
  • Voeg het bakpoeder en het zout toe en meng alles door elkaar.
  • Voeg het warme water beetje bij beetje toe en kneed tegelijkertijd het deeg.
  • Laat het deeg afgedekt een half uur rusten.
  • Smelt de boter samen met de olie in een pan.
  • Verdeel het deeg in 6 bolletjes en smeer het in met het botermengsel.
  • Laat de bolletjes afgedekt een kwartier rusten.
  • Druk de bolletjes plat en maak ze vierkant.
  • Bak de vierkantjes aan beide kanten in een pan tot ze krokant zijn.
  • Serveer ze met honing.