submenu

Recepten - Couscous met kippenvleugels

Hassane Fourera

Recept voor 4 personen

Ingrediënten couscous

  • 500 gram couscous
  • 300 ml water
  • wat zout
  • een koffietas gedroogde Moringa bladeren
  • 3 eetlepels olie


Bereiding couscous

Doe de couscous in een kom en voeg hieraan water toe, de couscous moet net onder het waterniveau staan. Laat de couscous gedurende 15 minuten het water absorberen. Daarna ga je met een vork doorheen de couscous om de korrels los te maken. Voeg een beetje zout en olie toe.

De couscous wordt een eerste keer gestoomd in een couscouspan gedurende 20 minuten samen met de Moringa bladeren. Besprenkel de couscous nadien met koud water, maak de korrels los van elkaar en laat de couscous even rusten.

Nadien volgt een tweede stoombeurt op dezelfde manier. Je kan tot drie stoombeurten gaan. Na de laatste stoombeurt worden de Moringa bladeren uit de couscous gezeefd en kun je nog wat olie toevoegen. 
 

Ingrediënten voor de saus

  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • enkele lepels olie
  • 1 rode peper en 1 groene peper
  • peper, zout


Bereiding

  • Snij de ui, tomaten en de pepers in kleine stukjes.
  • Stoof alles in wat olie.
     

Ingrediënten marinade voor de kippenvleugels

  • 24 kippenvleugels
  • een weinig azijn.
  • citroensap en zeste
  • geperste knoflook
  • olie
  • Zout, peper

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten en laat de kippenvleugels een half uur in de marinade rusten.
  • Bak de vleugels nadien enkele minuten in de frituurpan.