Recepten - Gnocchi alla bava
SILVIA ZANZARELLA
Ingrediënten
- 800 g grote bloemige aardappelen
- 200 g gezeefde bloem
- 1 ei
- een snufje zout
Bereiding
- Kook de aardappelen.
- Stamp de aardappelen fijn.
- Voeg de bloem en het ei toe en meng alles tot een homogene massa.
- Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk stuk uit tot een lang lint van +/- 2 cm breed.
- Snijd het lint in gelijke stukjes van +/- 3 cm, en graveer ze met een vork.
- Breng gezouten water aan de kook en voeg de gnocchi toe.
- Laat ze koken totdat ze aan de oppervlakte komen.
GORGONZOLAKAASSAUS
Ingrediënten
- 250 g gorgonzola
- 70 ml volle melk
- 50 ml verse room (slagroom)
- 1 klontje boter
- peper
- zout
- nootmuskaat
Bereiding
- Smelt de boter in een pan met de melk.
- Roer er de slagroom door.
- Verkruimel er de gorgonzola over.
- Voeg de kruiden toe en roer verder tot de gorgonzola gesmolten is.