submenu

Recepten - Gnocchi alla bava

SILVIA ZANZARELLA

Ingrediënten

  • 800 g grote bloemige aardappelen
  • 200 g gezeefde bloem
  • 1 ei
  • een snufje zout

Bereiding

  • Kook de aardappelen.
  • Stamp de aardappelen fijn.
  • Voeg de bloem en het ei toe en meng alles tot een homogene massa.
  • Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk stuk uit tot een lang lint van +/- 2 cm breed.
  • Snijd het lint in gelijke stukjes van +/- 3 cm, en graveer ze met een vork.
  • Breng gezouten water aan de kook en voeg de gnocchi toe.
  • Laat ze koken totdat ze aan de oppervlakte komen.


GORGONZOLAKAASSAUS

Ingrediënten

  • 250 g gorgonzola
  • 70 ml volle melk
  • 50 ml verse room (slagroom)
  • 1 klontje boter
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat 

Bereiding

  • Smelt de boter in een pan met de melk.
  • Roer er de slagroom door.
  • Verkruimel er de gorgonzola over.
  • Voeg de kruiden toe en roer verder tot de gorgonzola gesmolten is.