Sien Eggers & Frank Focketyn

Sartre & de Beauvoir

Frank Focketyn en Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir, het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie. Dé cultfiguren van het Franse existentialisme kijken terug op hun leven en denken. En op hun turbulente liefdesrelatie.

© Koen Broos

Datum

Prijzen

  • kassa: €22,00
  • Voorverkoop: €20,00
  • Abonnementsprijs: €18,00
  • student (-26 j.): €16,00

Locatie

GC de Kam - Grote Zaal
Beekstraat 172
1970 Wezembeek-Oppem

Na Socrates, Marx en Spinoza komt filosoof en theatermaker Stefaan Van Brabandt met het vierde luik in zijn theaterreeks rond grote filosofen. Geen monoloog, maar een dialoog deze keer. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir. 

Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid? Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we ‘gedoemd tot vrijheid’? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel?

In ‘Sartre en de Beauvoir’ kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken. En op hun turbulente liefdesrelatie.
 

Ontdek ook