submenu

Naar een beter openbaar vervoer - 15/04/2020

De werken aan tramlijn 39 op het grondgebied van Wezembeek-Oppem duren nog tot eind juni. Dan zal ook de werf schuin tegenover Café Blue Heaven opgeruimd en afgesloten worden.

De tramlijn blijft echter onderbroken tot en met eind augustus, want in de Hinnisdaellaan in Stokkel maakt men van de gelegenheid gebruik om de tramsporen te vernieuwen en de perrons van de haltes aan Stokkel Square te verbreden en te verlengen om er nieuwe tramtypes te kunnen laten rijden. Dat betekent eveneens een aanpassing van het wegprofiel: de halte in de richting van Montgomery zal één worden gemaakt met het voetpad, wat veiliger is voor wie uit Stokkel Square of uit de metro komt. 

Nog op ons grondgebied, maar dan op de grens met Tervuren aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, komt een zogenaamd Mobipunt, bestaande uit een duplexparkeerconstructie van 2.442 m², nieuwe fietsstallingen en twintig fietskluizen. Hiermee wordt de overstap naar verschillende vervoersmogelijkheden beter mogelijk gemaakt en willen ze mensen ertoe aanzetten om vaker gebruik te maken  van het openbaar vervoer, deelauto’s of deelfietsen. Dit project past in de ‘minder- hinderstrategie’ bij de geplande werken aan de Ring. De omgevingsvergunning is aangevraagd.  

Ook goed nieuws voor pendelaars uit onze gemeente is dat aan het metrostation Kraainem een pendelparking met 750 autoparkeerplaatsen en 250 plaatsen voor fietsers komt in een nieuw parkeergebouw met drie verdiepingen. Het stedenbouwkundig en milieu-attest is aangevraagd door Brussel Mobiliteit. Het openbaar onderzoek liep tot midden maart, maar werd wegens procedurefouten voortijdig stopgezet in afwachting van een nieuw onderzoek. Nu wordt er een architectuurwedstrijd voor het gebouw gehouden. Men hoopt over twee jaar te kunnen starten met de bouw. 


Tekst: Ulrich Motté 
Foto: Ulrich Motté 
Uit: uitgekamd april 2020