submenu

Coronamaatregelen in de gemeente - 02/04/2020

Het coronavirus heeft ook in Wezembeek-Oppem een forse impact op de normale werking van de gemeente. De scholen, de loketten van het OCMW en zowat alle thuisdiensten zijn gesloten. De boodschappendienst doet wel boodschappen voor 65-plussers.

Er worden ook nog maaltijden aan huis gebracht en de thuiszorgdienst blijft bereikbaar voor kwetsbare ouderen. De diensten burger- en grondgebiedzaken werken grotendeels achter gesloten deuren. Voor dringende zaken kan je er wel terecht, maar enkel op afspraak. ‘In deze moeilijke tijden is het prachtig om te zien hoe de inwoners ouderen en mensen met een minder goede gezondheid helpen’, reageert burgemeester Frédéric Petit (LB-Union). ‘Het gemeentepersoneel, het OCMW en de politie doen er ook alles aan om onze bevolking een goede dienstverlening te kunnen blijven garanderen. Ook de medische diensten die zich samen met onze vijf apotheken inzetten om mensen te helpen, wil ik uitdrukkelijk bedanken. Wij vechten nu samen als een sterke en solidaire gemeenschap om het coronavirus klein te krijgen. Ik hoop van harte dat we dankzij de inspanningen van iedereen al voor de zomer het coronavirus hebben kunnen inperken.’  

Wie vragen heeft over coronamaatregelen in Wezembeek-Oppem kan terecht op de gemeentelijke website www.wezembeek-oppem.be, op 02 783 12 11, of via info@wezembeek-oppem.be. Vragen over coronamaatregelen in België: www.info-coronavirus.be of op het nummer 0800-14.689.


Tekst: Tina Deneyer 
Uit: uitgekamd april 2020