submenu

Sportweken - interview met Gwen Miserque van vzw Elan - 20/09/2018

Al sportend de paasvakantie in

GC de Kam organiseert in de paasvakantie twee sportkampen, de tweede week (van 9 tot 13 april) in samenwerking met de Wezembeekse vzw Elan.

‘In Wezembeek-Oppem ontbreekt het aan Nederlandstalige sportweken’, zegt Gwen Miserque, de voorzitter van vzw Elan. Miserque is leerkracht lichamelijke opvoeding en is al jaren actief in het verenigingsleven in Wezembeek-Oppem. Sport is bijgevolg niet alleen zijn werk, maar ook een hobby die hij met veel passie uitdraagt.

‘Tijdens schoolvakanties begeleid ik vaak de sportweken in Tervuren. Ik kreeg van veel ouders de vraag of er lokale sportweken in Wezembeek-Oppem konden worden georganiseerd. Ik probeer al een vijftal jaar zo’n initiatief op poten te zetten en dit jaar is het eindelijk gelukt, mede dankzij de steun van GC de Kam.

Vzw Elan richt zich vooral op het promoten en ontwikkelen van sportactiviteiten voor jong en oud. Voor de sportweken pinnen we ons niet vast op één bepaalde sport, maar laten we de deelnemende sportievelingen kennismaken met een ruim sportaanbod. Elke dag beoefenen de kinderen bekende en nieuwe sporten. Ieder uur wisselen we van sporttak, waardoor ze telkens in contact komen met verschillende sportmaterialen en -disciplines. De sporten zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen.’

Vzw Elan organiseert sinds vier jaar familiale skireizen tijdens de eerste week van de paasvakantie; de tweede week zijn er dus de omnisportkampen. Ook in de zomer zijn er omnisportkampen van 9 tot 13 juli of van 27 tot 31 augustus.

(JH)

 

info: van 9 tot 16 uur – Heilig Hartcollege, Albertlaan 44, Tervuren. De kinderen worden ten laatste om 8.45 uur verwacht. Opvang van 8 tot 17 uur • prijs: 80 euro voor kinderen uit Wezembeek-Oppem, 90 euro voor andere kinderen. De sportweken zijn fiscaal aftrekbaar voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Fiscale attesten kan je ontvangen via info@dekam.be. Alle info: elan-2013@hotmail.com of 0472 99 20 94 • Inschrijven kan enkel via de link: https://goo.gl/forms/Reuak1XqQsNLdnt62.