submenu

Week van het Nederlands - Poëziewandeling

Tijdens de week van het Nederlands organiseren GC de Kam in Wezembeek-Oppem en GC de Lijsterbes in Kraainem een poëtische speurtocht.  De speurtocht stuurt inwoners op pad doorheen de twee gemeentes. Bij elke halte krijgen ze versregels aangereikt, samen met instructies om tot de volgende halte te raken. Doorheen 8 à 10 haltes op verschillende plekken in de gemeentes puzzelen de wandelaars het volledige gedicht bij elkaar.

Starten kan zowel in de GC de Kam als in GC de Lijsterbes.

De route vertrekt aan GC de Kam en loopt via het park langs de Beekstraat tot aan de rotonde met de Lange Eikstraat. Dan volgen we de voetweg langs de beek tot aan de vijvers. We nemen de weg links van de vijvers naar de Kerkbergstraat. Aan de St-Pieterskerk nemen we de Molenweg, die langs het kasteel loopt. Na ca. 200m slaan we schuin linksaf en volgen de grindweg tot aan de Tramlaan in Kraainem. Daar gaan we naar links tot aan de verkeerslichten. We steken de Tramlaan over en nemen de Mezenweg die overgaat in de Voetweg 30. We komen zo aan het park Jourdan. Daar gaan we rond de vijver tot vlak bij het restaurant Maxime Colin. Net voor het restaurant nemen we het kleine weggetje, de Pastoorkesweg. Zo komen we opnieuw aan de Tramlaan. We slaan rechtsaf tot aan de   splitsing (apotheek) en daar ligt links omhoog, Lijsterbessenbomenlaan 6, GC de Lijsterbes. Je kan ook vanuit de Lijsterbes vertrekken.

Van 5 tot 18 oktober.

Bekijk het plannetje online

Poëziewandeling langs Kraainem en Wezembeek-Oppem

Het is deze week de Week van het Nederlands. Naar aanleiding daarvan organiseren GC de Kam in Wezembeek-Oppem en GC de Lijsterbes in Kraainem een poëtische speurtocht. "Tussen beide gemeenschapscentra vind je verschillende fragmenten van een gedicht. Als je aankomt, heb je het volledige gedicht bijeen gesprokkeld", zegt centrumverantwoordelijke Anne De Cuypere van GC De Kam.

praktische info