submenu

Manchester by the Sea - Film

Na het plotse overlijden van zijn oudere broer Joe krijgt Lee Chandler, een klusjesman in een klein appartementencomplex in de buurt van Boston, het hoederecht over zijn neefje Patrick. Lee neemt vrij van zijn werk en keert terug naar Manchester-by-the-Sea om er voor de 15-jarige Patrick te zorgen. De terugkeer naar zijn geboortestreek weekt bij Lee heel wat onverwerkt verleden los, onder meer de scheiding van zijn vrouw Randi. Lee en Patrick proberen, elk op hun manier, te wennen aan een wereld zonder Joe.

Het uitzonderlijke acteertalent van onder meer Casey Affleck, Michelle Williams en de jonge nieuwkomer Lucas Hedges maken deze film een emotionele voltreffer. De film won de Oscar voor beste originele scenario en beste mannelijke hoofdrol.

Regie: Kenneth Lonergan
Acteurs: Casey Affleck, Michelle Williams, Lucas Hedges, Kyle Chandler, Gretchen Mol
Originele versie - Nederlands ondertiteld - 137 minuten

Met een filmpas kan je nog goedkoper naar de film! 5 films = 15 euro (onbeperkt geldig, zowel in GC de Kam als in GC de Lijsterbes).

 

 

Datum

praktische info

genre

film

adres

GC de Kam
Beekstraat 172
1970 Wezembeek-Oppem

prijs

  • filmpas: 15 euro
  • kassa: 4 euro

In de pers

De Morgen ma 23/01

Zo menselijk ziet u mensen zelden als in ‘Manchester by the Sea’, een meesterlijk melodrama met een grandioze Casey Affleck in een winters decor.