submenu

Workshop Kalligrafie - het unciaalschrift

Het unciaalschrift is een vlot en majestueus, zelfs pompeus schrift. De tekens zijn raak neergezet, geschreven zonder zwierige krullen en de algemene vorm is eerder breed. De unciaal is gebaseerd op de cirkel en op het vierkant. Het samenspel van de typische kenmerken (statigheid, omvang, ronding) doet denken aan de Byzantijnse stijl in de kunst en meer bepaald in de architectuur. Unciaal is het schrift van de 4de eeuw en werd gebruikt tot de 9de eeuw. Het bereikte zijn hoogtepunt in de 5de eeuw en werd hoofdzakelijk voor kerkelijke teksten aangewend. Het was het schrift van de eerste christenen en later van de monniken.
De cursus is gespreid over 8 dinsdagen. Je hoeft geen basiskennis kalligrafie te hebben om dit handschrift te leren. Linkshandigheid melden bij inschrijving.

Een basissetje (pen, penhouder, inkt en cursusnota’s) kan je in de eerste les bij de lesgeefster kopen voor 10 euro. Cursisten brengen zelf potlood type HB, papier A3-formaat type schetsblok van Canson, lat, gom en katoenen vod mee.

Docent: Annie Lernout

i.s.m. Archeduc en Gezinsbond Wezembeek-Oppem

GC de Kam

8 dinsdagen: 3, 10, 17 & 24/10/2017, 7, 14, 21 & 28/11/2017

19.30 uur tot 21.30 uur

Max. aantal deelnemers: 10

Datum

praktische info

genre

vorming

adres

GC de Kam - Witte Zaal

Wezembeek-Oppem

prijs

  • kassa: 65 euro