submenu

nieuws

Koen Brosens over Vlaamse wandtapijten bloed, zweet en tranen

20/04/2017
Achter de schitterende Vlaamse wandtapijten van de 17e en 18e eeuw verbergt zich een harde werkelijkheid van bloed, zweet en tranen. Op uitnodiging van het Davidsfonds onthult Koen Brosens, hoofddocent aan de KU Leuven, via scherpe verhalen het sociale weefsel achter de kunstwerken.

Humoristisch filmdrama King of the Belgians

20/04/2017
Peter Brosens en Jessica Woodworth – partners in de regisseursstoel en in het leven – maakten in het verleden docudrama’s als Khadak en Altiplano. Met King of the Belgians, een komedie over koning Nicolas III van België, sloegen ze verder de richting van de fictiefilm in. Met succes.

Blokhoeve de Kam

19/04/2017
Ben je student in het secundair, hoger of volwassenenonderwijs en ben je op zoek naar een rustige plek om te studeren?

Nederlands leren: informatie vragen en inschrijven

11/04/2017
Wil je Nederlands leren? Het Agentschap Integratie en Inburgering organiseert infodagen over de lessen Nederlands in onze regio. Je kunt er informatie vragen en inschrijven voor een cursus Nederlands.

Profielschetsen Vlaamse Overheid lichten gemeenten door

15/03/2017
Van alle faciliteiten heb je in Drogenbos de meeste kans om bestolen te worden. De bouwgrond in Kraainem is het duurst. De inwoners van Sint-Genesius-Rode zijn het rijkst. Enkele opmerkelijke cijfers uit de gemeentelijke profielschetsen van de Vlaamse overheid.

RandKrant is er 20 en viert dat met een nieuwe website

28/02/2017
In maart 1997 valt de eerste editie van RandKrant in de bussen van de regio. Tweehonderdelf edities later bestaat RandKrant 20 jaar. Een goed moment voor de lancering van een gloednieuwe, interactieve website en een nieuwgeboren Facebookpagina.

Subsidies voor projecten rond Nederlands oefenen

15/02/2017
Het Agentschap Integratie en Inburgering lanceert een projectoproep rond ‘Nederlands oefenen’, samen met Atlas Antwerpen, In-Gent, Huis van het Nederlands Brussel en vzw ‘de Rand’. Samen zoeken we inspirerende projecten die anderstaligen helpen om Nederlands te oefenen.

Vzw ‘de Rand’ viert 20 jaar - interview met Eddy Frans

01/12/2016
Vzw ‘de Rand’ bestaat 20 jaar. De vzw is in de loop van die jaren uitgegroeid tot een organisatie die niet meer weg te denken is in de Vlaamse Rand als het aankomt op de ondersteuning van het Nederlandstalige karakter in de regio. We blikken terug én vooruit met directeur Eddy Frans.

Boeken ruilen in GC de Kam

28/10/2016
De Kam is wat fraai meubilair rijker: een boekenkast, een creatie van Dadec interieur uit Halle, ingekleurd door het Kam personeel onder deskundig advies van Colora. Vakwerk, want boeken verdienen een mooie plek.

GC de Kam zoekt verhalen voor theater

05/09/2016
Ken jij een boeiend verhaal uit de geschiedenis van Wezembeek-Oppem? Markante figuren of pittige anekdotes? Laat het ons weten, want misschien levert het boeiend theater op.